Aschau im Zillertal

Het dorp Aschau bevindt zich zo halverwege het Zillertal, tussen Kaltenbach en Mayrhofen. Het is een wat kleiner dorp, met ruim 1700 inwoners, dat zich zowel op zomer- als wintertoerisme richt. Sinds kort is het dorp bereikbaar via de skipiste met een nieuwe dalafdaling vanaf het gebied Hochzillertal.

Aschau is samen met Mayrhofen het enige dorp dat zich aan beide zijden van de Ziller bevindt.

Een van de bezienswaardigheden in het dorp Aschau is de Pfarrkirche Maria zum Siege uit 1850, een laat-classicistische kerk. Ook is er in het dorp een camping te vinden die zowel in de zomer als in de winter geopend is.

Voor skifans die niet kunnen kiezen uit een bepaald gebied is het een ideale verblijfplaats. De gratis skibussen die in het dorp stoppen brengen je snel naar het skigebied Zillertal Arena, en met de trein of via de weg ben je ook snel in de gebieden Hochzillertal en Mayrhofen.

Kaart van Aschau im Zillertal
Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑