Finkenberg

Na Mayrhofen is Finkenberg wat afmetingen van het grondgebied betreft de tweede gemeente van het Zillertal. Het dorp zelf ligt zo’n 3 kilometer ten zuidwesten van Mayrhofen op de splitsing van het Zillertal in het Zemmtal en het Tuxertal. Er wonen ongeveer 1500 mensen in de gemeente, die naast Finkenberg oner meer de dorpen Astegg, Au, Bösdornau, Brunnhaus, Dorf, Dornau en Enntal. Ginzling heeft een wat bijzondere status: het linkergedeelte hoort bij Finkenberg, het rechtergedeelte bij Mayrhofen.

In het dorp Finkenberg zelf tref je steeds meer toeristen aan, in de zuidelijker gelegen rest van de gemeente is het stukken rustiger. Finkenberg is sinds enige tijd bij het skigebied Mayrhofen getrokken door de bouw van een kabelbaan die je vanaf Finkenberg naar het skigebied van Mayrhofen brengt. Het dorp telt dan ook een groeiend aantal hotels en restaurants.

In de zomer is de gemeente een geliefd trekpleister voor wandelaars die in de zuidelijk gelegen berggebieden prachtige tochten kunnen maken. Een van de bezienswaardigheden in de gemeente is de Teufelsbrücke, een overdekte houten brug uit de 19e eeuw die over de Tuxerbach voert.

Kaart van Finkenberg
Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑