Fügen

Fügen is een gemeente met een kleine 4.000 inwoners gelegen aan het begin van het Zillertal. Het dorp dankt zijn grootte vooral aan de gunstige ligging zowel ten opzichte van het Zillertal als de rest van Tirol. In de gemeente zijn enkele bedrijven van nationale betekenis, verder profiteert Fügen van zowel zomer- als wintertoerisme.

Het dorp Fügen richt zich vooral op families, die ‘s zomers en ‘s winters de gezelligheid van de vele hotels, bars, restaurants en het wellnesscentrum en zwembad (Thermen 3000) opzoeken. Vanuit Fügen heb je toegang tot het skigebied Spieljoch, met 21 aan beginner-vriendelijke pistes. Voor de wat meer gevorderde skiër is er een busverbinding met Hochfügen, dat weer gelinkt is aan het skigebied Hochzillertal.

Rondom Fügen kunnen ook langlaufers hun hart ophalen met ruim 80 kilometer aan loipen. Er zijn diverse routes voor alle niveaus. Via de auto en trein zijn ook andere delen van het Zillertal goed te bereiken.

Kaart van Fügen
Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑