Fügenberg

De gemeente Fügenberg strekt zich uit boven het naburige Fügen over de brede berghellingen en nauwe dalen van de Tuxer Voralpen. Tot de gemeente behoren de dorpskernen Fügenberg, Pankrazberg en Hochfügen. In totaal leven er ruim 1.00 inwoners in de gemeente. Fügenberg kenmerkt zich door de los verspreide bebouwing, en het leven is er nauw met Fügen zelf verweven.

Hochfügen is het bekendste deel van de gemeente. Sinds enige tijd is dit skigebied verbonden met het nabijgelegen Hochzillertal, waardoor het totale gebied meer dan 150 pistenkilometers telt. Behalve als wintersportgebied geniet de omgeving ook populariteit als wandelgebied. Zo zijn er tochten naar de toppen in de omgeving, zoals de 2506 meter hoge Gilfert of de 2762 meter hoge Rastkogel. Daarnaast bevat het gebied een dicht netwerk van mountainbikeroutes.

Een bezienswaardigheid in Fügenberg is de eind 15e eeuw gebouwde gotische Pankrazkirche, waar ook nog resten van oudere bebouwing te vinden zijn. Ook is er in het Öxltal een oude mijngang ter bezichtiging opengesteld. Van de 16e tot de 18e eeuw vond in de omgeving intensieve mijnbouw plaats.

Kaart van Fügenberg
Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑