Gerlos

Het in een zijdal van het Zillertal gelegen Gerlos is naast Mayrhofen het bekendste skioord uit de omgeving. Het Gerlostal is vanuit Zell am Ziller te bereiken over de weg. Met zo’m 800 inwoners is Gerlos een middelgroot wintersportdorp, aan de voet van de Gerlospas die de verbinding vormt tussen Tirol en het Salzburgerland. In de winter is het een populaire bestemming voor Nderlanders.

In het dorp vind je talloze hotels, restaurants, bars, winkels, appartementgebouwen en pensions. Gerlos staat vooral bekend om zijn (Nederlandse) apres ski. Talloze cafés en disco’s hebben Nederlands personeel en regelmatig treden er Hollandse artiesten en bekende DJ’s op voor de hossende mensenmassa. Aan het skigebied Zillertal Arena dankt Gerlos zijn bekendheid. Het dorp ligt precies in het midden van dit gebied, en via de Isskogelbahn heb je toegang tot het gebied Arena Center, waarvandaan zowel Zell am Ziller in het westen als Königsleiten in het oosten bereikbaar zijn.

De combinatie van een uitgebreid en van alle gemakken voorzien skigebied met een intensieve après-ski cultuur maken van Gerlos een geliefde bestemming voor voornamelijk jongere Nederlanders. Wie een rustigere vakantie wil kan in het hoogseizoen beter uitwijken naar een van de dorpjes in de omgeving. In de zomer kun je in Gerlos genieten van het gemak van de wintervoorzieningen door je per kabelbaan naar de hoogtepunten van de omgeving te laten vervoeren. Ten zuiden van Gerlos vind je bovendien nog ongerepte natuur en ruige bergkammen.

Kaart van Gerlos
Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑