Gerlosberg

Wie het drukke Gerlos wil ontvluchten en toch gebruik wil maken van het grote skigebied Zillertal Arena kan in plaatsjes als Gerlosberg terecht. De gemeente telt nog geen 500 inwoners en ligt tussen Gerlos en Zell am Ziller in. In het noorden wordt de gemeente begrenst door de 2558 meter hoge Kreuzjoch, in het zuiden door de Gerlosbach, die hier door een nauwe kloof loopt.

Gerlosberg telt enkele pensions en hotels. In de winter doet de skibus het plaatsje aan, waardoor je binnen enkele minuten onderaan bij de lift van Zell am Ziller staat. In het dorp zelf is weinig te beleven, voor après-ski kun je in het nabijgelegen Zel am Ziller of Gerlos terecht.

In de zomer leent het gebied rondom Gerlosberg zich voor uitgebreide wandelingen, alhoewel je daarbij wel grotendeels over skipistes en tussen liften loopt.

Kaart van Gerlosberg
Tags: ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑