Hainzenberg

Op de weg tussen Zell am Ziller en Gerlos ligt het plaatsje Hainzenberg. Dit dorpje, dat onder meer bestaat uit de kernen Schweiberweg, Unterberg, Bichl, Dörfl, Innerberg en Gerlosstein, heeft zo’n 700 inwoners. In de winter biedt het dorpje een rustige plek te midden van het grote en drukke Zillertal Arena. In de zomer is het een vertrekpunt van vele wandelaars.

Hoewel het in naam onderdeel is van het grote skigebied Zillertal Arena, staat Hainzenberg er eigenlijk los van. Het heeft een eigen skigebiedje, Gerlosstein. Dit is vanuit Hainzenberg met een baantje bereikbaar en telt enkele skipistes maar heeft als grootste attractie een 7 kilometer lange rodelbaan. Hainzenberg zelf telt enkele hotels en pensions.

Tot in 1930 vond er in het gebeid gouddelving plaats. Halverwege de jaren ’90 maakte het toerismeverband van Zell am Ziller van de oude mijn een bezienswaardigheid.

Kaart van Hainzenberg
Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑