Hintertuxer gletscher

Het skigebied Hintertuxer gletscher bevindt zich op een hoogte van 1500 tot 3250 meter. In het wintersportseizoen is er zo hoog bovenin de bergen praktisch altijd sneeuw genoeg op de pistes. Het gebied heeft 23 kilometer aan blauwe pistes, 47 kilometer aan rode en 16 kilometer aan zwarte. De skiregio bevindt zich grotendeels op de Hintertuxer gletscher, boven Hintertux.

Skipas
De Zillertaler superskipass kan gebruikt worden in het gebied Hintertuxer gletscher. Met deze pas kun je al de liften van Hintertuxer gletscher gebruiken. De skipassen zijn van chipkaarten voorzien die door de zak van je broek of jas heenwerken, waardoor je de pas handig in je zak kunt laten tijdens het passeren van de poortjes.

Skibus
Gratis bussen verbinden de dorpen en dalstations rondom Hintertux. Met een geldige skipas kun je gebruik maken van deze bussen om van en naar de dalstations en je hotel of appartement te reizen.

Skischolen
Er zijn diverse scholen in het gebied van de Hintertuxer gletscher waar je skiën of snowboarden kunt leren. De lessen kun je individueel of met groepen nemen. Meer informatie over skischolen vind je met de links hieronder.

Snowboarden
Snowboarders kunnen zich uitleven op het Betterpark Hintertux, een van de hoogste Freestyle-Spots van Oostenrijk.

Rodelen
Heb je even genoeg van skiën of snowboarden? Leef je dan uit op een rodelbaan in het gebied Mayrhofner Bergbahnen. Rondom Hintertux zijn drie rodelbanen, Höllensteinhütte-Lanersbach (4 km), Grieralm-Juns (5 km) en Bichlalm-Hintertux (3 km).

Pistekaart
De pistekaart van de Hintertuxer gletscher vind je hieronder. Klik om te vergroten.

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑