Hippach

Tussen Zell am Ziller en Mayrhofen ligt de gemeente Hippach, die ongeveer 1.400 inwoners telt. Het dorp is wat gemoedelijker dan Mayrhofen, en misschien daardoor wel ook behoorlijk geliefd. Hippach is verbonden met de rest van het Zillertal via de spoorweg met als halte Ramsau-Hippach.

Het dorp heeft de uitstraling van een heus skioord, je vind er namelijk verschillende winkels, restaurants, cafés, bars, skihutten en een discotheek. De sfeer is niet te vergelijken met die van Mayrhofen of Gerlos, en trekt daardoor ook een wat ander publiek. Aan de rand van het dorp vind je een comfortabele achtpersoons gondel die je snel naar het skigebied boven Mayrhofen brengt.

Bezienswaardigheden binnen de gemeentegrenzen zijn de Talbach-Wasserfall in Laimach aan de grens met Zell am Ziller, de Laimacher Wasserfall en de Zillerpromenade. Ook heeft de gemeente een ‘Stille Nacht’-museum, omdat hier volgens de overlevering de oorsprong van het bekende kerstlied ligt.

Kaart van Hippach
Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑