Kaltenbach

Hoewel de geschiedenis van het dorp Kaltenbach ver teruggaat, is er heden ten dage weinig authentieks meer terug te vinden. Kaltenbach staat voor een groot deel in het teken van de toegang tot het skigebied Hochzillertal.

Kaltenbach heeft vele hotels, vakantiehuisjes en appartementencomplexen. Grote blikvanger in het dorp is een enorme parkeerplaats en moderne liftinstallatie. In totaal twee liften draaien in het winterseizoen gelijktijdig af en aan om de toeristen naar de besneeuwde berghellingen te brengen. Het gebied is groot en uitgestrekt, en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De après-ski in Kaltenbach voltrekt zich met name in de bars en restaurants rondom het parkeerterrein. Bekend is bijvoorbeeld de après-skibar Die Postalm, waar ook geregeld Nederlandse dj’s hun kunsten vertonen.

In de zomer zijn er diverse wandelroutes in de bergen rondom Kaltenbach. Een deel van de liften is dan ook nog in gebruik, waardoor je al snel hoog in de bergen staat.

Kaart van Kaltenbach
Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑