Mayrhofen

Met meer dan 1,3 miljoen overnachtingen per jaar is Mayrhofen op toeristisch gebied de tweede stad van Tirol. Het dorp heeft dan ook de uitstraling van een stad en zeker midden in de zomer- en winterseizoenen is er genoeg te beleven. Halverwege de 20e eeuw is de bevolking sterk gegroeid van zo’n 1.000 naar 3.000, nu ligt het aantal zo rond de 4.000.

De grote aantrekkingskracht van Mayrhofen in de winter betekent niet dat er in de zomer niets te beleven valt. Anders dan sommige hoger gelegen wintersportdorpen staat ook een zomers verblijf in Mayrhofen garant voor veel vakantieplezier. Van mei tot oktober worden in Mayrhofen bijvoorbeeld iedere maandag en vrijdag gratis wandelingen met gids aangeboden. De omgeving van het dorp leent zich dan ook goed voor prachtige wandelingen. Het natuurschoon bevat nauwe kloven, moeilijk begaanbare paden in het hooggebergte en indrukwekkende vergezichten.

In de winter biedt het dorp Mayrhofen zowel een veelheid aan onderkomens als appartementen, hotels en pensions, maar ook een veelzijdige après-skicultuur. Of je nu rustig in een barretje wilt nagenieten van een dagje skiën of helemaal uit je dak wilt gaan in een discotheek, Mayrhofen geeft je de mogelijkheid. Daarnaast bieden bioscoop, zwembad, tennis-, rodel- en schaatsbanen ander vermaak.

Toegang tot het skigebied van Mayrhofen heb je via de Penkenbahn in het midden van het dorp. Hiermee sta je binnen de kortste keren op de pistes boven Mayrhofen. Voor beginners is de Ahornbahn aan te raden, ten zuiden van het dorp. Dit afgeschermde skigebied heeft vooral blauwe pistes.

Kaart van Mayrhofen
Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑