Overnachten

Het dal Zillertal telt ieder jaar meer dan 6 miljoen overnachtingen, van voornamelijk toeristen en congresgangers. Het merendeel van de toeristen komt voor de wintersport, maar ook in de zomer weten toeristen de weg naar het dal te vinden. Om al die toeristen te herbergen, zijn er honderden hotels, appartementencomplexen, pensions en vakantiehuisjes te vinden.

Van duur en exclusief tot low-budget, het Zillertal heeft voor elk wat wils. Of je nu met vrienden, als gezin of met je partner naar het dal komt, ook voor jou is er een ideale locatie om te overnachten.

Bij het kiezen van een juiste accommodatie is het slim om te kijken naar wat je wensen zijn. Ben je een fanatiek après-skiër? Houd je van traditionele Tiroler gezelligheid? Kom je voor je rust naar het Zillertal? Wil je elk van de skigebieden in het dal uitproberen? De antwoorden op al deze vragen bepalen voor een groot deel in wat voor onderkomen je het beste de nacht door kunt brengen.

Après-ski
Wanneer je na het skiën of snowboarden lekker met vrienden de kroeg of discotheek in wilt om uit je dak te gaan, dan kun je het beste voor een onderkomen in een dorp als Mayrhofen, Gerlos, Zell am Ziller, Hintertux of Kaltenbach kiezen.

Gezelligheid
Ben je meer van de traditionele Tiroler maaltijden, gezellige pleintjes en levendige straatjes maar heb je niet zoveel met uitbundige après-ski? Kijk dan voor accommodaties eens in dorpen als Fügen, Ried, Hippach, Lanersbach of Stumm.

Rust
Kom je naar het Zillertal om behalve te skiën of bergwandelen toch ook vooral een rustige tijd te hebben, neem dan een onderkomen op een van de vele berghellingen, boven de drukkere gebieden. Kies bijvoorbeeld voor dorpen als Gerlosberg, Hart, Stummerberg, Finkenberg of Zellberg.

Veelzijdigheid
Hou je van veelzijdigheid en wil je het liefst elke piste of de mooiste bergwandelingen van het dal uitproberen? Dan is het handig om op een strategisch punt in het Zillertal te gaan zitten in een hotel of appartement. Dorpen van waaruit je snel in andere delen van het dal bent zijn onder meer Zell am Ziller, Aschau en Kaltenbach.

Tags: , , , , ,


Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑