Schlitters

Het dorp Schlitters, dat 1.400 inwoners telt, ligt aan de voet van machtige bergen in het begin van het Zillertal. Vanwege de ligging tussen uitgestrekte landbouwgrond richt de gemeente zich vooral op het boerenbedrijf. In het dorp zijn geen liften naar het naburige wintersportgebied Spieljoch. Wel is het dalstation in Fügen goed bereikbaar via trein, auto of bus.

Het wintersportleven gaat over het algemeen een beetje voorbij aan Schlitters, omdat toeristen toch eerder kiezen voor verder gelegen dorpen als Fügen of Kaltenbach. De sfeer is er dan ook rustig, ondanks de aanwezigheid van enkele hotels, restaurants en winkeltjes.

Ook in de zomer wordt het dorp al snel links gelaten, waardoor het voor gezinnen een heerlijk rustige omgeving en vertrekpunt biedt om het Zillertal of de rest van Tirol te gaan verkennen.

Kaart van Schlitters
Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑