Skibussen

Het liefst heb je misschien een hotel of vakantiehuis direct aan de piste, maar dat is maar voor weinigen weggelegd. Daarnaast is het ook wel zo rustig om op een afstandje van de wintersportplaatsen te overnachten. Maar hoe kom je bij de piste? Daarvoor heb je skibussen.

Skibussen rijden gedurende het wintersportseizoen af en aan naar de belangrijkste wintersportplaatsen. De buslijnen hebben haltes op diverse plekken, meestal in elk geval voor de belangrijkste hotels. Ze brengen je snel naar de dalstations toe, en rijden op gezette tijden. Tussen de diverse bussen zit meestal tussen een kwartier en half uur.

Je kunt wanneer je een skipas hebt gratis gebruikmaken van de bussen. Over het algemeen wordt hier niet echt op gecontroleerd, dus ook als je nog geen pas hebt aangeschaft kun je gewoon instappen. ‘s Ochtends brengen ze je naar de piste toe, ‘s middags bezorgen ze je met je ski-uitrusting netjes weer bij je hotel of vakantiehuisje terug. Let wel op de precieze tijden waarop de bussen rijden. Blijf je bijvoorbeeld nog een tijdje hangen in een après-skibar, dan zul je waarschijnlijk de laatste bus missen en moet je met de taxi naar huis. Ook taxi’s zijn er overigens genoeg te vinden in het Zillertal.

Met de Zillertaler Superskipass en de Tiroler Snow Card kun je niet alleen gratis gebruikmaken van de skibussen, ook de trein van de Zillertalbahn en de dorpsbussen zijn hiermee gratis. Dit geldt wel enkel wanneer je in ski-uitrusting bent.

De dienstregeling van de gratis skibussen vind je op de site van het Zillertaler toerismeverband.

Tags: , , ,


Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑