Skigebieden

Het Zillertal biedt volop ski- en snowboardplezier! In maar liefst 5 afzonderlijke skigebieden vind je een overvloed aan blauwe, rode en zwarte pistes. 

De cijfers van het Zillertal zijn ronduit indrukwekkend. Er zijn vijf skigebieden, die gezamenlijk zo’n 670 kilometers aan pistes tellen. Meer dan 170 liften brengen je snel van beneden naar boven. Of je nu beginner of gevorderde bent, er is voor elk wat wils. Welke gebieden zijn er in het Zillertal? Hier lees je het!

Zillertal Arena

Zillertal Arena is het gebied rondom Gerlos en Königsleiten. Het is het bekendste gebied van het Zillertal en trekt de meeste toeristen. Het gebied heeft bijna 170 kilometer aan pistes, waarvan 10 km zwart, 113 km rood en 46 km blauw. Daarnaast kunnen ook langlaufers er hun hart ophalen met 200 kilometer aan langlaufloipes. In Gerlos vind je bovendien een snowpark en halfpipe.

Mayrhofner Bergbahnen

Het gebied rondom Mayrhofen loopt van 630 meter tot 2500 meter en bevat 45 km aan blauwe pistes, 94 km aan rode pistes en 20 km aan zwarte pistes die verbonden worden door 53 liften. Een van de opvallendste pistes is de Harakiri-piste, de steilste en spannendste piste van Oostenrijk met een dalingspercentage van 78%. Neem deze enkel als je ervaren bent, en zorg voor een goede helm. Harakiri betekent overigens zelfmoord in het Japans, dus wees voorbereid op een moeilijke afdaling!

Hintertuxer gletscher

Op de Hintertuxer gletscher kun je alle 365 dagen van het jaar terecht voor wintersport. Het gebied is verspreid tussen 1500 en 3250 meter en heeft in totaal 86 kilometers aan pistes. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor Freeride afdalingen. Eveneens is er er hoog in de bergen een Snowpark te vinden waar je je creativiteit de vrije loop kunt geven.

Spieljoch

Spieljoch is een op families gericht gebied, en daardoor wat rustiger dan de verder in het dal gelegen gebieden. Het ligt rond het dorp Fügen en telt ongeveer 20 kilometer aan pistes, waarvan het overgrote deel rood. Bijzonder is de ruim 7 kilometer dalafdaling die  gemaakt kan worden. Ook als de natuur voor weinig sneeuw zorgt, maken sneeuwkanonnen de pistes tot in het dal bereikbaar.

Hochzillertal

Boven Kaltenbach ligt het gebied Hochzillertal, met in totaal zo’n 180 kilometer pistes, bereikbaar via 38 liften. 40 kilometer van de pistes is blauw, 100 rood en nog eens 40 zwart. Vanaf het dalstation op 600 meter kun je met de liften bijna 2000 meter omhoog. Ook is er een Snowpark met verschillende attracties.


Tags: , , , , ,


Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑