Beleven Zillertalbahn

Zillertalbahn

Stoomtrein Zillertalbahn

De Zillertalbahn is een particuliere smalspoorbaan die het treinvervoer in het Zillertal voor rekening neemt. Behalve de gewone treinen en goederentreinen, rijdt er ook een bijzonder voertuig over het spoor: een stoomtrein. Op het in totaal 32 kilometer lange stuk tussen Jenbach en Mayrhofen pendelt tweemaal per dag een stoomtrein waarmee toeristen in een rustig tempo op een ouderwetse manier kunnen genieten van het uitzicht in het Zillertal.

De stoomtrein doorkruist zowel in de zomer als in de winter het dal. De trein bestaat uit enkele rijtuigen, waarvan ook een open rijtuig, zodat je in de openlucht van het uitzicht kunt genieten dat aan je voorbij glijdt. De trein stopt in de plaatsen Jenbach, Rotholz, Strass i. Z., Schlitters-Bruck a. Z., Gagering, Fügen-Hart i. Z. , Kapfing i. Z., Uderns i. Z., Ried i. Z., Kaltenbach-Stumm i. Z., Angererbach-Ahrnbach, Aschau i. Z., Erlach i. Z., Zell a. Z., Laimach-Regionalmuseum Zillertal, Ramsau i. Z.-Hippach, Bichl i. Z. en Mayrhofen i. Z.

Kosten
Een enkele reis vanaf het ene eind van het dal naar het andere is mogelijk vanaf ongeveer 13 euro. Voor groepen gelden er aangepaste tarieven en natuurlijk is het goedkoper wanneer je halverwege in of uitstapt.

Dienstregeling
De actuele dienstregeling van het stoomtreintje vind je op de site van de Zillertalbahn

Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑