Stumm

De gemeente Stumm ligt tegenover het skidorp Kaltenbach en telt ongeveer 1.800 inwoners. Anders dan veel andere dorpen in het Zillertal, kent Stumm enkele interessante oude gebouwen. Stumm weet zowel wintersporters als zomergasten naar zich te trekken.

Voor de wintersporters is het dorp een goede uitvalsbasis naar het nabijgelegen Kaltenbach. Skibussen vertrekken met regelmaat naar het anderhalve kilometer veder gelegen basisstation van Hochzillertal. In het dorp zelf zijn weinig voorzieningen, maar wel veel hotels te vinden. Mensen die het dorp in de zomer bezoeken waarderen de gezellige uitstraling. Met name de dorpskern heeft enkele prachtige plekjes. Vanuit het dorp starten diverse wandelroutes door de omgeving.

Bezienswaardigheden zijn onder meer Schloss Stumm, een 16e eeuws statig bouwwerk. Helaas is het privébezit en niet te bezichtigen. Niet veel verder staat de eveneens 16e eeuwse Pfarrkirche zum Hl. Rupert, die in de 18e eeuw van binnen geheel in barokstijl omgebouwd werd.

Kaart van Stumm
Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑