Stummerberg

Boven het dorp Stumm ligt de gemeente Stummerberg, een verzameling van de dorpskernen Gattererberg, Stummerberg en Kleinstummerberg. De bebouwing ligt verspreid over de oostelijke berghelling van dit gedeelte van het Zillertal, in totaal leven er zo’n 800 mensen in het gebied.

Het dorp ligt gunstig op de zonrijke berghelling en trekt dan ook zowel in de zomer als winter vakantiegasten. In de winter zijn de pistes van Hochzillertal nabij dankzij de busverbinding, in de zomer opent zich de wereld van de uitgestrekte bergalmen bovenaan de gemeentegrond voor wandelaars.

Rondom het dorp zijn maar liefst 12 wandelroutes uitgezet en voorzien van goede markeringen. Aanbevolen routes zijn bijvoorbeeld de wandelweg naar de Brunnalm, de Grote Dorpsronde, de Grote Rundweg März en de route Jägerklause-Bergrast-Almluft.

Kaart van Stumm
Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑