Tux

De gemeente Tux bestaat uit het achterste deel van het Tuxertal, dat bij Mayrhofen vanuit het Zillertal zuid-westwaarts afbuigt. De gemeente bestaat uit de dorpskernen Vorderlanersbach, Lanersbach, Juns, Madseit en Hintertux. In 2005 werd besloten de gemeente Tux te noemen, hoewel er geen dorp met die naam in het dal ligt. In Tux wonen bij elkaar bijna 2.000 mensen.

Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor deze inwoners, hoewel ‘s zomers in de omliggene weiden ook nog aan landbouw gedaan wordt, puur voor de neveninkomsten. In de loop van de 20e eeuw kwamen er drie skigebieden in de gemeente, waarvan de Hintertuxer gletscher de bekendste is. Vanaf het begin werd deze in gebruik genomen als skigebied voor het hele jaar lang.

Na Mayrhofen heeft Tux de meeste overnachtingen van het Zillertal, wat wel aangeeft hoezeer de sneeuw het hele jaar door trekt. Het meest bekende dorp van het dal is waarschijnlijk Hintertux, een karakteristiek Tiroler dorpje. De Tuxer Sportbus brengt de skiërs en boarders dagelijks kosteloos van de dorpen naar de gletsjer en vice versa. Behalve de gletscher zijn de andere gebeiden Eggalm en Penken, beiden verbonden met het skigebied boven Mayrhofen. Het grootste dorp is Lanersbach en hier zijn dan ook de meeste faciliteiten te vinden.

Het Tuxertal staat geheel in het teken van het hooggebergte en behalve dat je er kunt skiën zijn er ‘s zomers ook indrukwekkende wandeltochten te maken. Zo zijn er diverse toppen te beklimmen maar ook de minder avontuurlijke wandelaars kunnen hun hart ophalen.

Kaart van Tux
Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑