Vervoer

Hoe kom je in het Zillertal van de ene naar de andere plaats? Omdat het dal zo populair is bij toeristen, is het vervoer goed geregeld.

Trein
De Zillertalbahn is de enige treinverbinding in het Zillertal. Over een traject van ongeveer 32 kilometer rijden regelmatige pendeldiensten tussen Jenbach in het noorden en Mayrhofen in het zuiden van het dal. De trein stopt in de belangrijkste dorpen in het dal. Gemiddeld rijden er ongeveer twee personentreinen per uur in beide richtingen. Ook de stoomtrein van de Zillertalbahn maakt gebruik van dit traject.

Bekijk de route-kaart van de Zillertalbahn

Bus
Het reguliere busverkeer wordt in het Zillertal ook verzorgd door de Zillertalbahn. Daarnaast zijn er in de winter vele skibussen die het dal doorkruisen, en in praktisch alle dorpjes wel een of meer haltes hebben.

Taxi
Rond de toeristische plaatsen zijn erin de winter vele taxibedrijven actief. Ook zijn er veel lokale mensen die ‘s winters wat bijverdienen als taxischauffeur. Meestal kun je hiermee voor een redelijke prijs van en naar de skigebieden gebracht worden. Ook handig wanneer je wilt après-skiën en niet met de laatste bus naar het hotel terug wilt gaan.

Auto
De Zillertalstrasse B169 is de hoofdweg van het dal en loopt van Jenbach naar Ginzling. Hij begint als afslag van de A12 (Inntal Autobahn) en telt 53 kilometer. Daarnaast zijn er diverse andere wegen in het dal, die de kleinere dorpen verbinden. Via de Zillertalstrasse is ook de Zillertaler Höhenstraße bereikbaar, een panoramische route voor auto’s, motors en fietsers hoog bovenin het Zillertal.

Gratis vervoer
In de wintermaanden kun je met de Zillertaler Superskipass gratis gebruik maken van de treinen en bussen in het Zillertal om je te laten vervoeren van en naar de pistes. Enige vereiste is dat je in ski-outfit bent.

Tags: , , , , ,


Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑