Winter Wintersport in het Zillertal

Wintersport in het Zillertal

Winter

Winter in het Zillertal! Wanneer de laatste wandelaars in de herfst het dal vaarwel hebben gezegd, maakt iedereen zich op voor een prachtige winter vol met sneeuwpret. Vanaf december tot april openen de bergen zich voor skiërs, snowboarders, langlaufers en sneeuwgenieters.

In de wintermaanden is er veel te beleven in het Zillertal. Zo kun je je als wintersporter op de pistes vermaken, maar ook beneden in het dal is er genoeg te doen. Ieder dorp in het dal heeft zijn eigen charme, van het drukke en mondaine Mayrhofen tot aan het gezellige, landelijke Schlitters. Een dagje niet de piste op? Geniet dan bijvoorbeeld van water en wellness in het Erlebnistherme Zillertal te Fügen of ga rodelen op de langste rodelbaan van het dal, te Hainzenberg.

Het winterseizoen in Zillertal loopt van ongeveer half december tot half april. In de tussenliggende periode is er hoog in de bergen vrijwel altijd sneeuw te vinden, en op de lager gelegen pistes wordt indien nodig de natuur een handje geholpen met de vele sneeuwkanonnen.

Om een verblijfplaats hoef je niet te vechten. Kies uit honderden appartementen voor elk budget, of neem een gerieflijk hotel waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook voor de mensen die houden van een stevig potje après-skiën heeft het Zillertal veel te bieden. Duik na een heftige dalafdaling met je skischoenen nog aan de kroeg in, wat onder meer mogelijk is in Kaltenbach en Gerlos. Voor een uitgebreide kroegentocht leent zich Mayrhofen prima, waarbij je na afloop zo kunt aanschuiven voor een traditioneel diner, zoals een heerlijke schnitzel.

Tags: , , ,


Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑