Zell am Ziller

De gemeente Zell am Ziller ligt op de splitsing van het Zillertal richting Gerlos en Mayrhofen. Het is wat oppervlakte betreft de kleinste gemeente van het dal en telt 1.700 inwoners. Van oudsher is Zell am Ziller samen met Fügen het belangrijkste dorp van het dal. Hierdoor zijn er diverse overheidsinstanties gevestigd in het dorp.

Het centrum van Zell is sfeervol met cafés en winkeltjes aan een gezellig plein met kinderkopjes. Het après-ski is hier niet erg uitgebreid, daarvoor moet je in het nabijgelegen Mayrhofen zijn. Voor gezinnen is Zell dan ook een leuke optie. Nadeel van het dorp is dat er geen pistes van een dalafdaling tot in het dorp zijn, om naar het skigebied te gaan moet je naar Rohr, wat ten oosten van het dorp ligt. Van daar sta je snel op de berghellingen van Zillertal Arena. Ook is Hainzenberg in de buurt, met de lange rodelbaan en de wat rustigere pistes. In de zomer en winter zijn er diverse wandelroutes vanuit Zell uitgezet.

In de lokale cultuur speelt het biermerk Zillertaler bier een grote rol, de brouwerij hiervan – de oudste privébrouwerij van Tirol – bevindt zich in Zell. Op de eerste zondag van mei viert het dorp feest, met als hoogtepunt het drinken van Gauderbock, een speciaal voor het feest gebrouwen bier.

Kaart van Zell am Ziller
Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑