Beleven Zillertaler Höhenstraße

Zillertaler Höhenstraße

Zillertaler Höhenstraße

De Zillertaler Höhenstraße is een weg hoog in het Zillertal die loopt boven Kaltenbach, Aschau en Zell. Over het grootste deel van de weg moet tol betaald worden, de toegangswegen zijn vrij toegankelijk.

In de jaren ’60 werd de Zillertaler Höhenstraße voor het eerst opengesteld voor het publiek. De hoge kosten die er zijn verbonden aan het onderhoud van de in totaal 50 kilometer aan asfalt waren de oorzaak van het instellen van de tolheffing.

De Zillertaler Höhenstraße is toegankelijk voor auto’s, motors, kleine bussen en fietsers. Die kunnen op vijf manieren hoog boven in het Zillertal komen, via de toegangswegen bij Ried, Kaltenbach, Aschau, Zellberg en Hippach. De hoogteweg kost 4 euro voor motors en 7 euro voor auto’s tot 6 personen. Grotere auto’s, minibussen en bussen betalen vanaf 15 euro.

De weg vormt een mooi uitje in de zomer. Vanaf de weg, die hoogtes bereikt tot ruim 2.000 meter, heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergketens. Onderweg zijn vele onderbrekingen mogelijk, bijvoorbeeld om van het uitzicht te genieten, een kopje koffie te drinken of de lokale gastronomie uit te proberen.

De foto’s op deze pagina geven een mooi beeld van de vergezichten tijdens de tocht over de Zillertaler Höhenstraße.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Terug naar boven ↑