Zomer Zomervakantie in het Zillertal

Zomervakantie in het Zillertal

Zomer

Hoewel Zillertal in de winter de meeste toeristen trekt, weten ook in de zomer vakantiegangers de weg naar het dal te vinden. Ze komen er om te genieten van de Zillertaler cultuur en gastronomie, en om urenlange wandelingen te maken door de prachtige bergwereld van het dal.

Een deel van de almen op de berghellingen in het dal wordt bedekt met de skipistes waar in de winter de mensen de berg afsuizen. Maar die pistes bedekken misschien hoogstens een paar procent van het totale oppervlakte van het dal. Er zijn dus nog ontelbare zijdalletjes, bosgebieden en ruige rotsbergen waar je kunt genieten van ongerepte natuur. En het voordeel van al die skipistes: alles is prima bereikbaar, want ook in de zomer werkt een deel van de liften gewoon door om toeristen snel bovenin de bergen te brengen.

Maar ook in het dal zelf is in de zomer genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een van de zwemparadijzen, of rij een tochtje met de Zillertalbahn. Ook leuk is om een dagje mountainbikes te huren, waarmee je in het dal zelf of op de berghellingen uitgebreide fietstochten kunt maken.

Tags: , , , ,


Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑